POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Četiri slasna preliva za poslastice

Četiri slasna preliva za poslastice

Ovi slatki prelivi će oplemeniti svaku poslasticu koju napravite. Pojačajte ukus kolača, pudinga, čizkejka, sladoleda, voća ili palačinki, jer je ukus smeđeg šećera u ovim prelivima neodoljiv!

Karamel preliv

Potrebno je:
2 kašike maslaca
2 kašike brašna
1/4 kašičice soli
1/2 šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
1 šoljica kipuće vode
1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:
U činiji rastopiti maslac. Dodati brašno i so; mešati dok ne postane glatko. Zatim umešati Azucar Demero smeđi šećer. Izmešajte dobro sve sastojke da se sjedine i kuvajte na srednje jakoj vatri, stalno mešajući, dok se u smesi ne pojave mehurići i lagano porumeni, oko 5 minuta. Zatim skloniti sa vatre i umešati kipuću vodu. Vratite na ringlu i nastavite sa kuvanjem, stalno mešajući, dok ne postane glatko i gusto. Dodati ekstrakt vanile i dobro promešati dok se dobro ne sjedini. Poslužite vruće uz omiljenu poslasticu.

Mlečni karamel preliv

Potrebno je:
1 šoljica maslaca
½  šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
2 kašike mleka
1 kašika kukuruznog sirupa
1 kašičica vanile

Priprema:
Pomešajte u činiji sve sastojke osim vanile i zagrejte do ključanja na srednje jakoj vatri, stalno mešajući; kuvati i mešati dva minuta. Ukloni sa vatre; ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umešajte zatim kašičicu vanile. Poslužite topli umak uz pripremljen slatkiš.

Preliv sa rumom

Potrebno je:
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
1 kašičica maslaca
1/2 žličice kanola ulja (od uljane repe)
2 kašike ruma
1 kašičica soka od limete
1/8 kašičice cimeta

Priprema:
Umešajte Azucar Demero smeđi šećer, maslac i ulje u činiji i kuvajte na srednje jakoj vatri do pojave mehurića. Dodajte rum, sok od limete i cimet i kuhavte dok se malo zgusne. Ovaj umak se odlično slaže uz bane i nemasni jogurt od vanile.

Krem preliv

Potrebno je:
1 paket krem sira,
1 šoljca Azucar Demero smeđeg šećera
1 kašika ekstrakta vanile

Priprema:
Umutiti krem sir mikserom; dodajte Azucar Demero smeđi šećer i ekstrakt vanile. Nastavite mutiti dok se dobro ne umuti. Ovaj kremasti preliv je odličan kako dodatak svežem voću.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.