Čokoladni kuglof sa svežim voćem
Za ovaj recept nije potrebno previše objašnjenja. Dovoljno je da pogledate fotografiju i dobićete inspiraciju...
SASTOJCI:
FIL OD KIKIRIKIJA:
- ¾ šolje putera od kikirikija
- 150 g krem sira
- ¼ šolje šećera u prahu
- 1 jaje
- 3 kašike punomasnog mleka
KOLAČ:
- 1 šolja vode
- 170 g putera + malo za podmazivanje pleha
- 1/3 šolje kakao praha + 2 kašike
- 1 kašika espreso kafe
- 2 šolje brašna
- 1 ½ šolja šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 jajeta
- 1 kašičica arome vanile
- ½ šolje kisele pavlake
PRELIV:
- ½ šolje slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 2 kašike kukuruznog sirupa
- ¼ šolje putera od kikirikija
- 150 g Schogetten crne čokolade
-sveže voće po izboru
PRIPREMA:
Pleh za kuglof namažite puterom, pa dodajte kakao prah. Navedene sastojake za fil doboro umutite, pa sklonite sa strane. Onda umešajte sastojke za kolač. Sipajte smesu u kalup, otprilike do 1/3 pleha, a potom dodajte kikiriki krem, pa ponovo na kraju čokoladni. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Za to vreme napravite preliv i to tako što ćete u slatkoj pavlaci na srednjoj temperaturi rastopiti šećer i kukuruzni sirup i kikiriki puter. A onda vreli sos preliti preko rendane čokolade. Kada dobijete fin kompaktni čokoladni krem, prelijte ga preko gotovog kuglofa. Ukrasite svežim voćem po izboru. Prijatno!