POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kolač sa jabukama, cimetom i belom čokoladom

Kolač sa jabukama, cimetom i belom čokoladom

Ništa lepše od starih, proverenih ukusa koje su nam još naše bake usadile. Još ako se tradicionalni ukusi obogate čokoladom, užitak je neizostavan.

Potrebno je:


Priprema:

Ujednačite dobro Azucar Demero smeđi šećer i cimet. Posebno umutite  puter i beli šećer, pa dodajte jedno po jedno jaje i vanilin ekstrakt.  Dodajte brašno, prašak za pecivo i umešajte mleko.  Oguljenu jabuku isecite na kockice. U posudu uspite polovinu smese, dodajte pola jabuke, pola smeđeg pećera. Lagano utisnite jabuke u testo pa naspite ostatak testa, jabuka i pospite ostatkom šećera. Kašikom malo pomešajte smesu od šećera u testo i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30 do 40 minuta.
Kada je kolač pečen, izvadite ga iz rerne da se malo prohladi, a za to vreme istopite belu čokoladu. Isecite kolač i prelijte ga istopljenom čokoladom. Uz ovaj kolač možete poslužiti i sladoled od vanile. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.