Najkremastiji čokoladni kolač iz šolje
Kolači iz šolje, tzv. mug cakes zarazili su ceo svet. Ni mi nismo ostali imuni na njih, pa sa vama delimo jedan vrhunski recept, za sve one koji gube trku sa vremenom za kuvanje.
Savet pre pripreme: Potrebne su vam dve šolje od tri ili više dcl ili četiri manje. Potrebno je da mikrotalasnu pećnicu smanjite na pola, obavezno promešajte smesu nakon prva dva ciklusa pečenja i ne zaboravite dodati kockice čokolade pre trećeg, jer su one „krivac“ za neodoljivu kremastu sredinu.
Sastojci:
4 kašike maslaca
30 g Schogetten tamne čokolade
4 kockice Schogetten mlečne čokolade
3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
2 jaja
2 kašike kakaa
1 kašičica ekstrakta vanile
¼ kašičica soli
30 g brašna
½ kašičica praška za pecivo
Priprema:
U mikrotalasnoj rerni otopite tamnu čokoladu i maslac. Trebaće vam otprilike 45 sekundi, ali je potrebno da je svakih 45 sekundi izvadite i promešate.
Izmiksajte jaja sa šećerom, kakaom, vanilom i solju i pomešajte s čokoladom. Nakon toga dodajte i mešavinu brašna i praška za pecivo i mešajte drvenom kašikom.
Podelite testo u dve veće ili četiri manje šolje i stavite ih na suprotne strane mikrotalasne rerni. Smanjite snagu na 50 posto i pustite da se peče 45 sekundi.
Izvadite šoljice, promešajte i vratite na još 45 sekundi. Kad ih izvadite, ubacite u sredinu svake smese po jednu ili dve kockice čokolade i vratite ih u mikrotalasnu na 45 sekundi.
Ostavite dva minuta da se prohlade i poslužite.