POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kremaste tople čokolade

Kremaste tople čokolade

Evo kako da napravite dve vrste tople čokolade za hladne, praznične dane i da u njoj uživate sa prijateljima i porodicom. Šolja ovakve čokolade je vrlo smirujuća i podstiče dobro raspoloženje. Ove tople čokolade su veoma kremaste, pa mogu da zamene i desert.

Topla bela čokolada

Potrebno je:

Priprema:

Stavite mleko da se greje. Dodajte šećer, gustin, ekstrakt vanile i promešajte. Uz stalno mešanje dodajte izlomljenu belu čokoladu. Kuvajte na vatri sve dok mleko ne provri i bela čokolada se ne istopi do kraja uz stalno mešanje. Sipajte u šolje i poslužite odmah. Servirati sa šlagom. Ukrasiti cimetom.

Napunite trećinu šerpe vodom, da prokuva, a na nju stavite posebnu malu posudu i Schogetten čokoladu, šećer u prahu i 2 kašike mleka i mešajte dok se čokolada ne istopi. Polako dodajte preostalo mleko i mešajte da se lepo sjedini. Nastavite kuvanje na tihoj vatri dok smesa postane gusta i počne da se lepi na kašiku. 

Topla tamna čokolada

Sastojci:

Priprema:

Za dve šolje tople čokolade pomešajte 200ml mleka sa 200ml slatke pavlake i zagrevajte na umerenoj vatri. Dodajte 100gr čokolade, i mešajte do ključanja. Ako je previše jako za vas, možete dodati mleka, a ako ste pravi sladokusac, dodajte malo šećera i vanile. Sipajte keks kada se malo prohladi. Ulijte u ukrasne flašice i dodajte šlag. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.