Božićna torta sa suvim voćem
Potrebno je:
- 300 g suvog voća (brusnice, kajsije i šljive)
- 350 ml hladnog čaja,dve kesice
- 150 g Azucar Demero smeđeg šećera
- izrendana korica i sok od narandže
- izrendana korica i sok od limuna
- 1 jaje, blago izmućkano
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
Iseckati suvo voće, staviti u posudu, pa preliti sa hladnim čajem. Ostaviti preko noći.
Procediti voće (sačuvati tečnost). U posudi pomešati isceđeno voće, šećer, narandžinu i limunovu narendanu koricu. Sipati narandžin i limunov sok u mericu, ako nema 250 ml dodati sačuvanu tečnost od ceđenja voća. Umiksati sok i jaje u mešavinu sa suvim voćem. U drugoj posudi prosijati brašno, prašak za pecivo i so. Sipati u posudu sa suvim voćem, pa dobro izmešati.
Obložiti posudu za pečenje papirom za pečenje. Sipati smesu u pripremljenu posudu. Peći u ugrijanoj rerni na 175°C 75 minuta. Sačekati 10-ak minuta pre nego što izvadite veknu iz papira za pečenje. Kada ga režete, koristite oštar dug nož.