Čoko-moka torta bez pečenja
Ova ukusna poslastica pravi se veoma lako, a ukus je prosto za obožavanje.
Sastojci:
700 g keksa
200 g maslaca
200 g Azucar Demera smeđeg šećera
200 g šlag pene
100 g Schogetten tamne čokolade
100 g mlevena oraha
kafa obična ili instant
šećer u prahu
2-3 kašike gustina
750 ml mleka
1 vanilin šećer
300 ml vode
malo ruma
Priprema:
Stavite mleko da se kuva, pa dodajte smeđi šećer, vanilin šećer i tamnu čokoladu. Kad mleko provri i čokolada se otopi, dodajte gustin i skuvajte čokoladni krem. U to dodajte mlevene orahe, pa ostavite da se ohlade.
U maslac dodajte 2-3 kašike šećera u prahu pa ga umutite penasto.Kada se krem ohladi, izmešajte je sa umućenim maslacem, dodajte nekoliko kapi ruma i izmešajte da dobijete penastu smesu.
U šerpicu stavite 300 ml vode pa skuvajte kafu. U kafu umočite keks pa ga ređajte u poslužavniku, a preko keksa stavite nekoliko kašika krema i razmažite po celoj površini. Zatim opet keks, i tako sve do utroška krema. Ostavite tortu da se dobro prohladi pa je ukrasite šlagom ili čokoladnom glazurom.