Posna čokoladna torta
U susret Badnjem danu, za sve one koji ga praznuju, pripremili smo recept za ukusnu posnu čokoladnu tortu.
Sastojci:
Za koru:
300 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručiti OVDE)
250 g posnog margarina
300 g brašna od spelte
300 ml sojinog mleka
40 g sojinog brašna
60 g kakao praha
1/2 kašičice ekstrakta vanile
kesica praška za pecivo
Za krem:
750 ml sojine pavlake
400 g posne crne čokolade
80 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručiti OVDE)
1/2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Od svih sastojaka za koru umutite glatko testo. Sipajte u okrugli kalup obložen papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Koru ohladite i vodoravno presecite na dva dela.
Od sojine pavlake izmiksajte šlag. Na pari otopite 400 g čokolade, dodajte 250 g šlaga, smeđi šećer, vanilu, umutite mikserom, potom umešajte ostatak šlaga i ohladite u frižideru.
Donju koru nafilujte sa polovinom krema, poklopite drugom korom i opet premažite filom.