Torta sa sirom i tri vrste čokolade
Potrebno je:
Za koru:
- 3 jaja,
- 1,5 Schogetten čokolada,
- 60 g maslaca,
- 4 kašike Demero šećera,
- 1 kašika brašna
Za filove:
- 500 g maskarpone sira,
- 2 kašike šećera,
- 5 dl slatke pavlake,
- 100 g Schogetten tamne čokolade,
- 100 g Schogetten mlečne čokolade,
- 100 g Schogetten bele čokolade,
- 1/2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Izmiksajte žumanca i šećer, pa u to umešajte rastopljenu čokoladu i brašno. Na kraju lagano dodajte sneg od belanaca.
Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta u kalupu prečnika 24 cm.
Svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a sa belom kada se rastopi dodajte i vanilin šećer i mešajte neko vreme.
Umutite maskarpone i šećer, pa u to umešajte i umućenu slatku pavlaku.
Podelite smesu na tri dela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu, u drugi rastopljenu mlečnu, a u treći rastopljenu belu čokoladu.
Premažite preko kore prvo tamni, pa mlečni i na kraju beli fil. Ukrasite komadićima rendane sve tri vrste čokolade. Prijatno!