Recepti
„Jesenji užitak“
20.10.2019.Uživajte u miholjskom letu! Sastojci: za testo: 250 g Azucar Demero smeđeg šećera 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 100 g brašna 2 kašike gustina 1 kesica praška za pecivo 2 kašike kakaoa 3 kašike vode 6 žumanca sneg od 6 belanaca 50 ml skuvane crne kafe za krem: 2 kašike brašna 2 dl mleka 4 žumanceta 4...
OpširnijeJabuke u čokoladi sa karamel prelivom
16.09.2019.Proverite zašto smo baš ovaj recept izdvojili za vas. Pravi evergreen! Sastojci: 2 velike sveže jabuke Ajdare 200 g Schogetten tamne čokolade 100 g putera 150 g Azucar Demero smeđeg šećera 50 g iseckanih oraha 125 ml slatke pavlake drveni štapići (za ražnjiće) Priprema: Karamel preliv: Na blagoj vatri istopite 50 g putera, pa dodajte smeđi šećer i...
OpširnijeCappuccino čokoladna torta
07.09.2019.Kafa nas budi, a čokolada daje osećaj sreće. Onda možete da pretposavite kakav osećaj pruža ova torta. Sastojci: Biskvit: 200 g Schogetten tamne čokolade 180 g maslaca 130 g Azucar Demero smeđeg šećera 130 g glatkog brašna 1 prašak za pecivo 60 g cappuccina (tri instant kesice) Priprema: Čokoladu i maslac stavite u posudu pa ih otopite na laganoj vatri. U posebnoj...
OpširnijeČokoladna panna cota
01.12.2018.Panna cotta je jedan od najpopularnijih slatkiša. Nema pečenja, sprema se lako, a originalni recept se menja u bezbroj varijanti. Sastojci: 370 ml slatke pavlake 370 ml mleka 120 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite ga OVDE ) 2 kašike ekstrakta vanile 1 kesica želatina Čokoladni sos: 50 ml slatke pavlake 50 ml mleka 50 g Schogetten tamne čokolade (poručite...
OpširnijeNovogodišnja trpeza - šta sme, a šta ne
26.12.2017.Sve nas polako hvata novogodišnja groznica. Čak se više ni ne postavlja pitanje gde ćemo je dočekati, već se više radujemo tim slobodnim danima, kada natenane možemo da se posvetimo sebi i drugima. A kako da to uradimo na najbolji način? Bogatom novogodišnjom trpezom, naravno.
OpširnijePravi kakao za prave kolače
26.09.2017.Većina vrsti kakao praha može da učini da hrana bude ukusnija, ali nije svaki kakao prah namenjen baš svakom receptu.
OpširnijeNajskuplje čokolade na svetu
16.09.2017.Za dobru čokoladu nikada ne treba žaliti novca. Ipak, ima i onih primeraka na svetu, za čiju se cenu ne može baš reći da je prava sitnica. Predstavljamo vam pet najskupljih čokolada.
OpširnijeDžem od šljiva sa ruzmarinom
28.08.2017.Poslednji avgustovski dani asocijacija su na divno, ukusno voće. Šljive su svakako jedne od omiljenih. Za vas smo pripremili recept kako da u njihovom ukusu uživate i u toku hladnih jesenjih i zimskih dana.
Opširnije