Cappuccino čokoladna torta
Kafa nas budi, a čokolada daje osećaj sreće. Onda možete da pretposavite kakav osećaj pruža ova torta.
Sastojci:
Biskvit:
200 g Schogetten tamne čokolade
180 g maslaca
130 g Azucar Demero smeđeg šećera
130 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
60 g cappuccina (tri instant kesice)
Priprema:
Čokoladu i maslac stavite u posudu pa ih otopite na laganoj vatri. U posebnoj posudi miksajte jaja zajedno sa smeđim šećerom dok se šećer ne rastopi. Brašno, prašak za pecivo i cappuccino prah postepeno dodajte izmiksanim jajima. Na kraju ručno umešajte i otopljenu tamnu čokoladu s maslacem.
Biskvit pecite na 180 stepeni 35 minuta. Ohlađen biskvit presecite kako biste dobili dva biskvita. Donji deo biskvita vratite u pleh pa na njega stavite prvi krem.
Prvi krem :
200 ml slatke pavlake
40 g cappuccina (dve instant kesice)
200 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Slatku pavlaku zajedno sa cappuccinom zagrejte do vrenja. U posebnu posudu stavite tamnu čokoladu pa je prelijte vrelom pavlakom. Mešajte kako bi se čokolada otopila. Dobijen krem odmah prelijte preko prvog biskvita i tortu stavite u frižider. Dok se krem počne stvrdnjavati na njega stavite drugi biskvit, pa tortu ponovno vratite u frižider.
Nakon što se torta ohladila, izvadite je iz kalupa i na nju staviti drugi krem.
Drugi krem:
300 ml slatke pavlake
300 g Schogetten tamne čokolade
70 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu
500 g maskarponea
Priprema:
Slatku pavlaku zagejte do vrenja pa je prelijte preko tamne čokolade koju ste stavili u posebnu posudu. Mešajte kako bi se čokolada u potpunosti otopila. Dobijen krem stavite u frižider da se ohladi (minimalno pet sati).
Nakon što se krem ohladio u posebnoj posudi izmiksajte maskarpone sa smeđim šećerom, te ga spojite s kremom od čokolade. Mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Krem nanesite na tortu pomoću vrećice, pa je vratite u frižider.