Jabuke u čokoladi sa karamel prelivom
Proverite zašto smo baš ovaj recept izdvojili za vas. Pravi evergreen!
Sastojci:
2 velike sveže jabuke Ajdare
200 g Schogetten tamne čokolade
100 g putera
150 g Azucar Demero smeđeg šećera
50 g iseckanih oraha
125 ml slatke pavlake
drveni štapići (za ražnjiće)
Priprema:
Karamel preliv:
Na blagoj vatri istopite 50 g putera, pa dodajte smeđi šećer i pržite dok se sav šećer ne istopi. Zatim sklonite sa vatre i dodajte, uz neprestano mešanje, slatku pavlaku. Vratite smesu na šporet i na slaboj vatri još malo dokuvajte. Ostavite da se ohladi.
Jabuke i čokolada:
Operite i isecite jabuke po širini na okrugle kriške širine oko 7-8 mm i nabodite na drvene štapiće. Za to vreme istopite tamnu čokoladu i 50 g putera, pa dobro promešajte.
Umočite kriške od jabuka u topljenu čokoladu i poslažite na podlogu sa papirnom folijom. Preko kriški prošarajte karamel preliv a odozgo nalepite sitno seckane orahe. Ostavite da se ohladi, pa služite.