POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kolači i deserti

  • Kolač sa čokoladom i keksom (bez pečenja)

    Kolač sa čokoladom i keksom (bez pečenja)

    10.04.2020.

    Ukoliko vam već polako manjka dobrog raspoloženja i elana tokom dana izolacije, evo našeg predloga kako da zasladite dan, a da se previše ne zamorite u kuhinji. Sastojci: 1 kutija keksa 250 g putera 2 jaja 100 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE ) malo oraha (po želji) 300 ml mleka Priprema: Umutite jaja, dodajte usitnjen puter i ponovo umutite. U tu smesu...

    Opširnije
  • Vafli sa smeđim šećerom i voćem

    Vafli sa smeđim šećerom i voćem

    23.03.2020.

    Iskoristite vreme provedeno kod kuće da sebi i ukućanima pripremite savršenu poslasticu. Potrebno vam je: - 4 jaja - 20 kašika Azucar Demero smeđeg šećera od šećerne trske - 25 kašika mleka - iseckano voće po izboru - 25 kašika ulja - 200gr Frankonia čokolade (istopiti) - 800 gr brašna - 1 kesica praška za pecivo - 1/2 limuna...

    Opširnije
  • Slatki mafini bez brašna

    Slatki mafini bez brašna

    20.03.2020.

    Period izolacije je pravo vreme da sebi i svojim ukućanima napravite ukusne i zdrave poslastice sa malo sastojaka. Donosimo vam recept za sjajne mafine bez brašna. Potrebno vam je: 1 kom jaja 3 kašike kiselog mleka 1 1/2 šolje ovsenih pahuljica 1 zrela banana pola šolje Azucar Demero smeđeg šećera 1 kašičica praška za pecivo 1/2...

    Opširnije
  • Čokoladni poljupci sa smeđim šećerom

    Čokoladni poljupci sa smeđim šećerom

    27.11.2019.

    Slatki mali čokoladni poljupici, umiveni tropskim ukusom kokosa, učiniće ovu jesen egzotičnijom. Sastojci: 1 dl slatke pavlake 250 g maslaca 200 g Azucar Demero Muscovaldo smeđeg šećera 250 g kokosa Za preliv: 150 g Schogetten crne, mlečne i bele čokolade 70 g maslaca Priprema: U posudu za kuvanje stavite slatku pavlaku, maslac i smeđi šećer i otopite ih na srednjoj...

    Opširnije
  • Sufle sa kruškama

    Sufle sa kruškama

    03.11.2019.

    Nežno i lako jelo s razlogom nosi ime souffle - dah. Sastojci: 2 kruške 1/2 šolje Azucar Demero smeđeg šećera 1/4 šolje brašna 3 jaja 1 šolja mleka 2 kašičice arome vanile 1 kašika otopljenog putera 1/2 kašičice cimeta 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera so Priprema: Zagrejte rernu na 200º C. Kruške...

    Opširnije
  • Kesten rolat

    Kesten rolat

    27.10.2019.

    Boje jeseni – žuto, narandžasto, zlatno i naravno čokoladno... Sastojci: 200 g kesten pirea 100 g Schogetten tamne čokolade 100 g Azucar Demero smeđeg šećera 1 dl vode 300 g mlevenog keksa 1 maslac Priprema: U 100 g smeđeg šećera sipajte 1 dl vode, pustite da provri i sklonite sa ringle. Smesi dodajte mleveni keks i maslac, dobro izmešajte, pa podelite na dva...

    Opširnije
  • Jesenji kuglof

    Jesenji kuglof

    13.10.2019.

    Zlatno godišnje doba traži i zlatne kolače. Sastojci: 3 jajeta 100 g Azucar Demero smeđeg šećera  100 g Schogetten tamne čokolade  200 ml mleka 300 g brašna 1 kesica praška za pecivo 150 g putera 100 g žele bombona 50 g suve brusnice 50 g suvog groždja 100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  50 ml mineralne vode malo ruma  ...

    Opširnije
  • Slatki hleb sa jabukama

    Slatki hleb sa jabukama

    06.10.2019.

    Jesen u kuhinjii miriše najlepše. Sastojci: 1,5 šolja brašna ½ šolje Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE ) 3 jajeta 1/2 šolje omekšalog putera 1/2 šolje mlevenih oraha malo soli 1/2 kašičice praška za pecivo 1 vanilin šećer mleveni muskatni oraščić i cimet po ukusu 3...

    Opširnije
  • Čokoladni badem kolač

    Čokoladni badem kolač

    28.09.2019.

    Ovaj čokoladni kolač će vas oduševiti svojim ukusom, divan je i topi se u ustima! Sastojci: 250 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE ) 60 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE ) 100 g Azucar Demero šećera u prahu (možete poručiti OVDE ) 150 g maslaca 5 g instant kafe 1 kašika ruma 120 g mlevenih badema 5 žumanaca 5 belanaca so...

    Opširnije
  • Mus od bele čokolade

    Mus od bele čokolade

    21.09.2019.

    Vazdušasta a u isto vreme i kremasta struktura uveriće vas da je jednostavnost najlepša. Sastojci: 250 g Schoegetten bele čokolade 45 g Azucar Demero smeđeg šećera 2 žumanceta 30 ml vode 450 ml slatke pavlake Priprema: Na pari umutite žumanca sa smeđim šećerom. Dodajte vodu i čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Ulijte slatku pavlaku,...

    Opširnije
logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.