POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kolači i deserti

  • Slasna karamel bomba

    Slasna karamel bomba

    08.01.2016.

    Nekoliko ukusnih sastojaka, malo mašte, prozirna činija u kojoj će sve fino izgledati i već ste prešli pola puta do deserta od kojeg će svi tražiti još... Potrebno je: •    6 dcl mleka •    6 žumanaca •    330 g šećera •    vanilin šećer •    200 g...

    Opširnije
  • Posni krambl sa jabukama

    Posni krambl sa jabukama

    05.01.2016.

    Krambl (eng. crumble - izmrviti) je zapečena poslastica, koja se, uglavnom pravi sa voćem. Karakteriše ga hrskavi, mrvičasti sastav. Veoma je ukusan i pogodan za dane posta kada, uglavnom, spremate identične poslastice i ponestaje vam ideja. Sastojci: •    500 gr jabuka (može i drugo voće, čak i zamrznuto) •    130 gr Azucar Demero smeđeg...

    Opširnije
  • Slatka crno-bela simfonija

    Slatka crno-bela simfonija

    28.12.2015.

    Nema sladokusca koga ovaj kolač neće oboriti s nogu. Veoma je kremast, i biće originalan dodatak vašoj novogodišnjoj trpezi. Potrebno je: Za podlogu: •    30 komada čokoladnog keksa, •    100 g rastopljenog maslaca Za krem: •    450 g Schogetten bele čokolade, •    650 ml slatke pavlake,...

    Opširnije
  • Posne bajadere

    Posne bajadere

    22.12.2015.

    Napravite ukusne posne bajadere, obradujte svoje najdraže i dokažite da slatkiši mogu biti zdravi. Potrebno je: •    100gr Schogetten tamne čokolade +100gr za glazuru •    700gr Azucar Demero smeđeg šećera •    300gr mlevenog keksa •    300gr mlevenih oraha •    250gr posnog...

    Opširnije
  • Gingerbread cookies

    Gingerbread cookies

    19.12.2015.

    Ovi mekani, mirišljavi, dekorativni i veoma ukusni kolačići predstavljaju radost za celu porodicu! Osim što ćete uživati u pripremi i slasnim ukusima, takođe ih možete upotrebiti i kao deo dekoracije novogodišnje jelke. Potrebno je: •    220g Azucar Demero smeđeg šećera •    1 kašičica mlevenog đumbira...

    Opširnije
  • Savršeni praznični keksići

    Savršeni praznični keksići

    12.12.2015.

    Praznici su pravo vreme da iskažete svoju kreativnost u kuhinji. Ipak, neizbežno je da vam se na meniju nađu i čuveni praznični keksići. Evo kako da ih najjednostavnije napravite: Potrebno je: •    150 gr brašna •    100 gr Azucar Demero smeđeg šećera •    300 gr putera •    1 jaje...

    Opširnije
  • Brzi čokoladni kolačići

    Brzi čokoladni kolačići

    08.12.2015.

    Em su brzi, em su slasni, em su tako čokoladni! Probaj i nećeš se pokajati: Sastojci:      •    100g Schogetten tamne čokolade •    2 čaše jogurta •    4 čaše šećera •    1 čaša ulja •    2 čaše brašna •  ...

    Opširnije
  • Čokoladna pasta sa crnom ribizlom

    Čokoladna pasta sa crnom ribizlom

    05.12.2015.

    Neobičnog ukusa i veoma dekorativna, ova slatka pasta je pravi izbor za nedeljni dezert koji ćete podeliti sa svojim najdražima. Potrebno je: •    25g kakaa •    75g brašna •    1 jaje •    125g zaleđene crne ribizle •    2,5 cm korena đumbira, oguljenog i vrlo sitno iseckanog...

    Opširnije
  • Neodoljiva čokoladna krempita

    Neodoljiva čokoladna krempita

    01.12.2015.

    Ova lagana verzija klasične čokoladne krempite ima glatko, bogato čokoladno punjenje i kremasti preliv, a ima samo 8 grama masnoće po porciji! Potrebno vam je: Za koru: •    40 komada običnog keksa •    2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera •    2 kašike maslaca, rastopljenog •    1...

    Opširnije
  • Čoko-kapkejk sa pomorandžom

    Čoko-kapkejk sa pomorandžom

    28.11.2015.

    Ovi fini čokoladni kolačići su, ujedno, mekani, sočni i hrskavi i predstavljaju univerzalan recept koji sigurno niste probali. Uverite se i sami! Potrebno je: Za koru: •    140g brašna •    140 g Azucar Demero smeđeg šećera  •    11/2 kašičice praška za pecivo •    30g kakaa...

    Opširnije
logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.