POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kolači i deserti

  • Osvežavajući čoko-voćni desert

    Osvežavajući čoko-voćni desert

    02.07.2015.

    Potrebno Vam je: •    2 Schogetten mlečne čokolade (200 g) •    100 g voća po želji •    500 g jogurta •    3 kašike meda •    Malo rendanog lešnika Priprema: Otopite Schogetten čokoladu na pari, pa je ostavite da se prohladi nekoliko minuta. U posebnoj činiji pomešajte...

    Opširnije
  • Čokoladna pizza

    Čokoladna pizza

    29.06.2015.

    Sastojci: •    300g brašna, •    kašika šećera, •    pola kašičice soli, •    20g kvasca, •    220 ml mleka, •    2 kašike putera, •    60g Schogetten tamne čokolade, •    2 kašike krema,...

    Opširnije
  • Čokoladni Trufli sa konjakom

    Čokoladni Trufli sa konjakom

    23.06.2015.

    Potrebno Vam je: 150 g Schogetten tamne čokolade 200 g Schogetten mlečne čokolade 2 kašike konjaka 1 kašika likera amaretta 250 ml slatke pavlake 1 kašika maslaca 2 kašike sitno narezanih ušećerenih korica pomorandže Za glazuru 100 g čokolade za kuvanje 30 g šećera u prahu 30g kakaa 30g izdrobljenih lešnika Priprema: Skuvajte slatku...

    Opširnije
  • Čokoladne praline sa višnjama

    Čokoladne praline sa višnjama

    18.06.2015.

    Sastav:     250 gr Schogetten mlečne čokolade     250 gr Demero smeđeg šećera     oko 50 komada višanja (mogu biti sveže ili zamrznute)     300 gr putera     oko 150 gr oraha u jezgru     5 kafenih kašičica ruma     1 kafena kašičica cimeta...

    Opširnije
  • Keks sa čokoladnim mrvicama

    Keks sa čokoladnim mrvicama

    18.06.2015.

    Sastojci: •    350 g sitno iseckane Schogetten čokolade •    150 g Demero smeđeg šećera •    150 g šećera •    220 g butera •    5 ml ekstrakta vanile •    2 jaja •    360 g brašna •    1 kašičica sode...

    Opširnije
  • Sladoled od čokolade

    Sladoled od čokolade

    14.06.2015.

    SASTOJCI: – 140 g Schogetten tamne čokolade, – 500 ml slatke pavlake – 2 kašike kakaa – 250 ml mleka – prstohvat soli – 150 g šećera – 5 velikih žumanaca – 1/2 kašičice ekstrakta vanile PRIPREMA: Sipajte 250 ml slatke pavlake u šerpicu i dodajte kakao. Dobro promešajte žicom za mućenje da se kakao skroz...

    Opširnije
  • Mango Tiramisu sa sirom i maslinovim uljem

    Mango Tiramisu sa sirom i maslinovim uljem

    27.04.2015.

    Sastojci za 8 porcija: Obratite pažnju- Tiramisu mora 2 sata da se hladi.

    Opširnije
  • Ledeni Catalana od malina sa prepečenim bademima

    Ledeni Catalana od malina sa prepečenim bademima

    27.04.2015.

    Sastojci za 4 porcije: Obratite pažnju: krem mora 3 sata da se zamrzava 325 ml mleka od badema 2 kasicice vanila šećera 5 žumanaca 8 kašika gustog soka od agave 150 g jogurta 150 g malina 100 g šećera prstohvat cimeta 100 g neoljuštenih badema   Priprema:   Za ledeni Catalana krem zagrejati mleko od badema sa 1 kašičicom vanila šećera i...

    Opširnije
  • Krambl (mrvice) od jabuka i krušaka sa đumbirom i orasima

    Krambl (mrvice) od jabuka i krušaka sa đumbirom i orasima

    23.04.2015.

    Sastojci za 4 porcije:   2 velike jabuke 2 zrele kruške 1 limun 100 g đumbir šljiva u sirupu (u prodavnicama azijske hrane) 100 g pekan oraha ili običnih oraha 1 šipka vanile 100 g brašna 100 g putera i puter za kalup 100 g Demera smeđeg šećera Prstohvat soli   Priprema:   Zagrejati rernu na 180 stepeni. Jabuke i kruške oprati i po...

    Opširnije
  • Čizkejk od maka sa višnjama i badem kremom

    Čizkejk od maka sa višnjama i badem kremom

    23.04.2015.

      Sastojci za kalup prečnika 26 cm, za 16 porcija: Obratite pažnju: kolač mora da se peče 60 minuta. 4 jaja 100 g urmi bez koštice 100 g hladnog putera i puter za kalup 200 g brašna od celog zrna i brašno za rad 130 g šećera u prahu za posipanje 1 pomorandža 500 g kvark sira sa 20% masnoće (to može biti zamenski bilo koji neslani i kremasti sir ) 200 g...

    Opširnije
logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.