Kolači i deserti
Osvežavajući čoko-voćni desert
02.07.2015.Potrebno Vam je: • 2 Schogetten mlečne čokolade (200 g) • 100 g voća po želji • 500 g jogurta • 3 kašike meda • Malo rendanog lešnika Priprema: Otopite Schogetten čokoladu na pari, pa je ostavite da se prohladi nekoliko minuta. U posebnoj činiji pomešajte...
OpširnijeČokoladna pizza
29.06.2015.Sastojci: • 300g brašna, • kašika šećera, • pola kašičice soli, • 20g kvasca, • 220 ml mleka, • 2 kašike putera, • 60g Schogetten tamne čokolade, • 2 kašike krema,...
OpširnijeČokoladni Trufli sa konjakom
23.06.2015.Potrebno Vam je: 150 g Schogetten tamne čokolade 200 g Schogetten mlečne čokolade 2 kašike konjaka 1 kašika likera amaretta 250 ml slatke pavlake 1 kašika maslaca 2 kašike sitno narezanih ušećerenih korica pomorandže Za glazuru 100 g čokolade za kuvanje 30 g šećera u prahu 30g kakaa 30g izdrobljenih lešnika Priprema: Skuvajte slatku...
OpširnijeČokoladne praline sa višnjama
18.06.2015.Sastav: 250 gr Schogetten mlečne čokolade 250 gr Demero smeđeg šećera oko 50 komada višanja (mogu biti sveže ili zamrznute) 300 gr putera oko 150 gr oraha u jezgru 5 kafenih kašičica ruma 1 kafena kašičica cimeta...
OpširnijeKeks sa čokoladnim mrvicama
18.06.2015.Sastojci: • 350 g sitno iseckane Schogetten čokolade • 150 g Demero smeđeg šećera • 150 g šećera • 220 g butera • 5 ml ekstrakta vanile • 2 jaja • 360 g brašna • 1 kašičica sode...
OpširnijeSladoled od čokolade
14.06.2015.SASTOJCI: – 140 g Schogetten tamne čokolade, – 500 ml slatke pavlake – 2 kašike kakaa – 250 ml mleka – prstohvat soli – 150 g šećera – 5 velikih žumanaca – 1/2 kašičice ekstrakta vanile PRIPREMA: Sipajte 250 ml slatke pavlake u šerpicu i dodajte kakao. Dobro promešajte žicom za mućenje da se kakao skroz...
OpširnijeMango Tiramisu sa sirom i maslinovim uljem
27.04.2015.Sastojci za 8 porcija: Obratite pažnju- Tiramisu mora 2 sata da se hladi.
OpširnijeLedeni Catalana od malina sa prepečenim bademima
27.04.2015.Sastojci za 4 porcije: Obratite pažnju: krem mora 3 sata da se zamrzava 325 ml mleka od badema 2 kasicice vanila šećera 5 žumanaca 8 kašika gustog soka od agave 150 g jogurta 150 g malina 100 g šećera prstohvat cimeta 100 g neoljuštenih badema Priprema: Za ledeni Catalana krem zagrejati mleko od badema sa 1 kašičicom vanila šećera i...
OpširnijeKrambl (mrvice) od jabuka i krušaka sa đumbirom i orasima
23.04.2015.Sastojci za 4 porcije: 2 velike jabuke 2 zrele kruške 1 limun 100 g đumbir šljiva u sirupu (u prodavnicama azijske hrane) 100 g pekan oraha ili običnih oraha 1 šipka vanile 100 g brašna 100 g putera i puter za kalup 100 g Demera smeđeg šećera Prstohvat soli Priprema: Zagrejati rernu na 180 stepeni. Jabuke i kruške oprati i po...
OpširnijeČizkejk od maka sa višnjama i badem kremom
23.04.2015.Sastojci za kalup prečnika 26 cm, za 16 porcija: Obratite pažnju: kolač mora da se peče 60 minuta. 4 jaja 100 g urmi bez koštice 100 g hladnog putera i puter za kalup 200 g brašna od celog zrna i brašno za rad 130 g šećera u prahu za posipanje 1 pomorandža 500 g kvark sira sa 20% masnoće (to može biti zamenski bilo koji neslani i kremasti sir ) 200 g...
Opširnije