POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kolači i deserti

  • Čoko-karamel Mafini

    Čoko-karamel Mafini

    10.02.2015.

    Sastojci 60gr mekanih karamel bombona 130 g mlečne Schogetten čokolade 150 g Demero smeđeg šećera malo soli kesica vanilin šećera 6 kašika Carapelli maslinovog ulja 2 kašike jogurta 2 jajeta 2 kašike ruma 200 g brašna 2 kašičice praška za pecivo   Priprema 1. Zagrejati rernu na 180 stepeni, obložiti kalupe za mafine papirnim...

    Opširnije
  • Panna  Cotta

    Panna Cotta

    16.04.2015.

    Sastojci: 500ml umućene slatke pavlake, 2 kašike kristal šećera, 1 kašika vrcanog meda, 1 komad mahune vanile, 1 komad limunove kore, 200ml jogurta, 10gr želatina Priprema: Želatin potopite u vodu prema uputstvu sa ambalaže i ostavite nekoliko minuta da nabubri. U posudu  debljeg  dna  ulijte  slatku  pavlaku,  dodajte  šećer,...

    Opširnije
  • Crveni kolač

    Crveni kolač

    16.04.2015.

    Sastojci: 30 g crvene boje za biskvit, 2 kašike kakao praha, 1 kašičica vanila ekstrakta, 60 g maslaca, 160  g  šećera,  2  veća  jajeta,  130  g  brašna,  100  g  Buter  mleka,  1  kašičica  soli,  1  kašičica sirćeta od jabuke, 1 kašičica sode  ...

    Opširnije
  • Čokoladni kuglof

    Čokoladni kuglof

    10.02.2015.

    Potrebno je •    250 gr putera •    150 gr Demero smeđeg šecera •    kesica vanil šećera •    so •    4 komada jaja •    500 gr brašna •    Kesica praška za pecivo •    125 ml mleka •    puter za podmazivanje kalupa •  ...

    Opširnije
  • Lava kolač

    Lava kolač

    10.02.2015.

    Potrebno je: 250 g Schogetten crne čokolade, 250 g putera, 150 g Demero šećera, 120 g brašna, 4 jajeta, prstohvat soli Priprema: Rernu zagrejte na 250 stepeni, a u kalupe za mafine stavite korpice. Sjedinite čokoladu i puter i sve otopite na pari ili oprezno u mikrotalasnoj, da čokolada ne bi zagorela. Umutite šećer i jaja, dodajte brašno i malo soli i na kraju...

    Opširnije
  • Čokoladna salama

    Čokoladna salama

    16.04.2015.

    Sastojci: 200 gr. Schogetten tamne čokolade, 150 gr.butera,  350 gr. krupno izmrvljenog keksa, 50 ml kafe, 1 kesica vanilin šećera,  sok od 2 sveže pomorandže,  1 kašika šećera. Priprema: U šerpi rastopite na tihoj vatri čokoladu i buter. Dodajte spremljenu kafu i vanilin šećer u čokoladu. Keks izmrvite, stavite u veću posudu i dodajte...

    Opširnije
  • Rum kuglice

    Rum kuglice

    16.04.2015.

    Potrebno je: 100ml slatke pavlake 100g čokolade sa 60% kakao mase 50g sitno mlevenih badema 100g mlevenog keksa s maslacem 50ml ruma Priprema: Otopite čokoladu u pavlaci u posudi na pari. Kad je mlako, dodajte mlevene bademe i keks. Rum ulijte na kraju. Ohladite u frižideru. Formirajte kuglice i uvaljajte ih u čoko-mrvice. Prijatno!  

    Opširnije
  • Tiramisu

    Tiramisu

    16.04.2015.

    Sastojci: 500 gr maskarpone sira, 1/2 l slatke pavlake, 1/2 kg piškota, 6 žumanaca, 250 gr šecera u prahu, 2 dcl mleka, 2 dcl kuvane kafe, rum po želji, kakao, 1 kesica instant kafe (nes kafa, kapućino…) Priprema: Žumance umutiti sa šecerom u prahu. Dodati maskarpone sir. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa pomesati sa maskarpone kremom. Istresti kesicu sa kafom i...

    Opširnije
  • Arno čokoladni kolač

    Arno čokoladni kolač

    15.04.2015.

    Sastojci Za čokoladni preliv: 10 kašika Demero smeđeg šećera 10 kašika mleka 100 g putera 100 g Schogetten crne čokolade Za testo: 2 šolje    jogurta 2 kašičice sode bikarbone 2 šolje    Demero smeđeg šećera 0.5 šolje Carapelli maslinovog ulja 2 šolje    brašna 2 kašičice kakaa...

    Opširnije
  • Čokoladni rolat sa krem filom

    Čokoladni rolat sa krem filom

    10.02.2015.

    Sastojci: Za koru: 6 jaja, 6 kašika Demero smeđeg šećera, 3,5 kašika brašna, 1,5 kašika kakaa Za fil: 250 gr maslaca, 100 gr šećera u prahu, 100 gr Schogetten bele čokolade, 2 jajeta, 100 gr Demero smeđeg šećera Za glazuru: 150 g Schogetten mlečne čokolade, 4,5 kašike Carapelli maslinovog ulja   Priprema: Umutiti sneg od...

    Opširnije
logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.