Arno čokoladni kolač
Sastojci
- Za čokoladni preliv:
- 10 kašika Demero smeđeg šećera
- 10 kašika mleka
- 100 g putera
- 100 g Schogetten crne čokolade
Za testo:
- 2 šolje jogurta
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 šolje Demero smeđeg šećera
- 0.5 šolje Carapelli maslinovog ulja
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice kakaa
Priprema:
Uključite rernu na 220°C. Sipajte brašno u veću posudu i dodajte sodu bikarbonu i kakao. Dodajte šećer i dobro promešajte. Postepeno sipajte jogurt i mešajte. Mutite masu dok ne razbijete sve grudvice. Dodajte ulje i mešajte dok masa ne postane homogena. Premažite kalup uljem ili maslacem i pospite ga brašnom. Sipajte pripremljenu smesu u podmazan kalup i pecite 40-ak minuta na 220°C (u zavisnosti od rerne).
Za to vreme rastopite čokoladu, puter i mleko. Dodajte šećer, promešajte i sačekajte da se rastopi. Pošto je kolač pečen, ostavite da se prohladi, isecite ivice, pa prelijte sa čokoladnim prelivom. Prohlađen kolač isecite na trokute, ukrasite svežim malinama ili budite sami kreatori završnog ukrasa. Prijatno!