POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Aromatični kolač s čokoladom i lešnicima

Aromatični kolač s čokoladom i lešnicima

Jako sočan i jednostavan za pripremu, a jako ukusan. Za predstojeće praznike dodajte začine za medenjake i cimet, zbog kojih će ovaj kolač biti još ukusniji.

Sastojci:

Za biskvit:

120 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

160 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)

4 jaja

160 g maslaca

65 g glatkog brašna

60 g mlevenih lešnika

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika začina za medenjake

½ kašičice cimeta

Za čokoladnu glazuru:

100 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

Priprema:

Lešnike kratko tostirajte na tiganju ili u rerni, ohladite ih i sameljite. Tamnu čokoladu i maslac otopite na pari pa ostavite sa strane.

Jaja i smeđi šećer mutite pet minuta, dok ne dobijete gustu smesu. Zatim dodajte otopljenu tamnu čokoladu i maslac. Na kraju lagano umešajte sve suve sastojke – brašno, prašak za pecivo, mlevene lešnike, cimet i začin za medenjake.

Smesu za kolač izlijte u manji kalup i pecite 30-tak minuta na 170°C. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga prelijte otopljenom čokoladom u koju ste dodali 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Po želji kolač dekorišite krupno sekanim lešnicima.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.