Aromatični kolač
Ako ste ljubitelj voćno-čokoladnih ukusa, konkretno preferirate ukus pomorandže, ovaj kolač je prava stvar za vas.
Sastojci:
Za testo:
- 100 g Azucar Demera smeđeg šećera
- 30 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 3 jaja
- 100 ml mleka
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30 g kakaa u prahu
Za fil:
- 200 g keksa sa pomorandžom
- 75 g maslaca
- 150 ml slatke pavlake
- 1 sveža pomorandža
Priprema:
Izlupajte belanca u čvrst sneg, potom pomešajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Posebno izmutite žumanca i smeđi šećer, a zatim dodajte i ekstra devičansko maslinovo ulje, mleko, brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Belancima kašikom dodajte žumanca i lagano promešajte. Tako pripremljeno testo pecite u kalupu na papiru za pečenje, oko 25 minuta na 180 stepeni. Ostavite testo nakon pečenja da se ohladi.
Za pripremu fila zagrejte pavlaku, dodajte maslac a potom i keks sa pomorandžom. Izmiksajte sve dobro kako biste dobili gladak krem, pa smesu prelijte preko keksa. I keks i fil treba da budu prohlađeni. Kolač ostavite nekoliko sati u frižideru. Isecite kocke i servirajte uz kriške pomorandže.