Beli čokoladni kolač
Ovo je jedan od onih finih kremastih kolača, koje ćete teško prestati da jedete.
Sastojci:
Podloga:
500 g mlevenog keksa
200 g maslaca
200 ml mleka
Krem:
4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
600 ml mleka
2 pudinga od vanile
300 ml slatke pavlake
Preliv:
150 ml slatke pavlake
Dekoracija:
150 g Schogetten bele čokolade
50 ml slatke pavlake
Priprema:
Prvo pripremite krem da se može hladiti. U činiji pomešajte puding od vanile, smeđi šećer i 200 ml mleka. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kuvajte.
Kada provri, sklonite sa strane i umešajte pripremljeni puding. Sve zajedno vratite da se kuva. Vruć krem prebacite u činiju, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Za to vreme pripremite podlogu. U veću činiju dodajte mleveni keks i u sredini napravite udubljenje. Nastavite da dodajete istopljeni maslac i mleko. Sastojke pomešajte, a zatim rukom nastavite da sjedinjujete.
Pripremljenu smesu prstima rasporedite na dno kalupa. Podlogu stavite u frižider dok krem ne bude gotov. Nakon što se krem ohladio, uklonite foliju, pa izmešajte mikserom.
Posebno izmiksajte slatku pavlaku. Pripremljeni šlag dodajte u krem i sve sjedinite. Krem rasporedite preko podloge i stavite u frižider. Slatku pavlaku umućenu za šlag rasporedite preko kremaste smese, pa opet stavite u frižider.
Za dekoraciju preko izrendane čokolade prelijte šlag. Otopite na pari i kada se ohladi, rasporedite na kolač. Sve zajedno vratite u frižider da se kolač stegne i ohladi.