Beli minjoni
Nežni, paperjasto mekani, minjoni sa belom čokoladom su izvrsna poslastica ukoliko želite da isprobate nove, drugačije ukuse...
Sastojci:
• 50 g Azucar Demero smeđeg šećera
• 400 g Schogetten bele čokolade (4 čokolade)
• 400 g marcipan-mase
• 2 kašičice cimeta
• 100 g meda
• 2 jajeta
• 150 g brašna
• 2 kašičice praška za pecivo
• 75 g mlevenih badema
• maslac
• 500 g želea
• pola kesice želatina
Priprema:
Rernu zagrejati na 170 stepeni. Jaja, med, šećer i cimet kremasto umutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo, bademe i maslac. Pleh prekriti masnim papirom, testo usuti, pa peći 15–20 minuta.
Čokoladu rastopiti na pari. Dodati 40 g maslaca u Schogetten belu čokoladu. Sve dobro pomešati i ohladiti.
Žele zagrejati. Želatin rastopiti, promešati i u tankom mlazu usuti u žele. Hladiti oko 30 minuta.
Zatim testo vodoravno preseći, a ćoškove pravo iseći. Donju koru pričvrstiti prstenom i premazati sa 400 g želea. Marcipan rastanjiti i staviti ga preko želea, pa premazati preostalim želeom. Prekriti drugom korom i ostaviti preko noći u frižideru. Tek tada iseći u manje kocke.
Obe rastopljene čokolade zagrejati. Kolače prvo umakati u belu čokoladu, eventualno prekriti jestivim perlicama, pa čekati da se čokolada stegne. Prijatno!