POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Beli minjoni

Beli minjoni

Nežni, paperjasto mekani, minjoni sa belom čokoladom su izvrsna poslastica ukoliko želite da isprobate nove, drugačije ukuse...
Sastojci:
•    50 g Azucar Demero smeđeg šećera
•    400 g Schogetten bele čokolade (4 čokolade)
•    400 g marcipan-mase
•    2 kašičice cimeta
•    100 g meda
•    2 jajeta
•    150 g brašna
•    2 kašičice praška za pecivo
•    75 g mlevenih badema
•    maslac
•    500 g želea
•    pola kesice želatina

Priprema:
Rernu zagrejati na 170 stepeni. Jaja, med, šećer i cimet kremasto umutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo, bademe i maslac. Pleh prekriti masnim papirom, testo usuti, pa peći 15–20 minuta.
Čokoladu rastopiti na pari. Dodati 40 g maslaca u Schogetten belu čokoladu. Sve dobro pomešati i ohladiti.
Žele zagrejati. Želatin rastopiti, promešati i u tankom mlazu usuti u žele. Hladiti oko 30 minuta.
Zatim testo vodoravno preseći, a ćoškove pravo iseći. Donju koru pričvrstiti prstenom i premazati sa 400 g želea. Marcipan rastanjiti i staviti ga preko želea, pa premazati preostalim želeom. Prekriti drugom korom i ostaviti preko noći u frižideru. Tek tada iseći u manje kocke.
Obe rastopljene čokolade zagrejati. Kolače prvo umakati u belu čokoladu, eventualno prekriti jestivim perlicama, pa čekati da se čokolada stegne. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.