POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Bezglutenski čokoladni kolačići

Bezglutenski čokoladni kolačići

“Gluten free” kolačići, malo robusnog izgleda, ali prefinjenog ukusa, pravi su desert za one koji izbegavaju glutensku hranu, kao i za sve one koji bi da se zdravo hrane.

Recept za oko 25 kolačića

Sastojci:

 

Priprema:

Tamnu čokoladu narendajte na krupnije komade, stavite ih u plastičnu kesu i čuvajte u zamrzivaču do spremanja kolača. Na taj način se tokom pečenja neće otopiti.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i dva pleha obložite papirom za pečenje. Tamnu čokoladu otopite na pari, sklonite je sa strane da se prohladi.

U drugoj posudi pomešajte suve sastojke, tj. heljdino brašno, kakao, so i sodu bikarbonu. Posebno mikserom umutite maslac, smeđi šećer i ekstrakt vanile, dok ne dobijete glatku smesu. Potom dodajte otopljenu i prohlađenu čokoladu, pa miksajte još malo. Na kraju umešajte i jaja pa miksajte dok smesa ne bude homogena. Dodajte suve sastojke i ručno umesite dok ne dobijete kompaktno testo, zatim dodajte rendane komade čokolade i testo lagano premesite kako bi se komadići ravnomerno rasporedili.

Na papir za pečenje ređajte kolačiće, otprilike 1 kašika = 1 kolačić, sa razmakom od 5 cm. Pecite ih oko 15 minuta dok im se ivice malo ne stvrdnu, a sredine treba malo mekana da ostane. Ostavite ih desetak minuta da se ohlade na plehu, pa ih nakon toga ostavite da se prohlade na tacni.  


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.