Blondie s limunom i krem sirom
Ako ste ljubitelj bele čokolade, onda ćete sigurno obožavati blondie!
Sastojci:
Za biskvit
160 g šećera Azucar Demera smeđi šećer (poručite ga OVDE)
300 g Schogetten bele čokolade (poručite ga OVDE)
3 jaja
150 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite ga OVDE)
1 kašika arome vanile
narendana kora od jednog limuna
260 g glatkog brašna
Glazura od krem sira:
200 g krem sira
1 kašika šećera u prahu
sok i narendana kora od pola limuna limuna
Priprema:
Belu čokoladu otopite na pari. Jaja sobne temperature izmutite sa smeđim šećerom pa dodajte belu čokoladu, ekstra devičansko maslinovo ulje i aromu vanile. Sve dobro promešajte.
Dodajte brašno pa mešajte smesu dok ne postane glatka. Veći deo smese izlijte u manji kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Kolač pecite oko pola sata na temperaturi od 160°C.
Ohladite ga na sobnoj temperaturi pa premažite glazurom od krem sira.
Za pripremu glazure krem sir sobne temperature pomešajte sa šećerom u prahu i limunovim sokom i naribanom korom.