Bogati čoko-biskvit sa voćem
Tako kremast i sočan, ovaj bogati biskvit ima veliku prednost u tome što ga možete kombinovati sa voćem po želji. Evo kako da ga napravite:
Za biskvit:
• 8 jaja - odvojiti belanca od žumanaca
• na vrh noža soli
• 200 grama šećera
• 180 grama oštrog brašna
• 2-3 velike kašike kakaa
• 2 velike kašike ulja
• 2 velike kašike tople vode
• na vrh noža praška za pecivo
Priprema biskvita:
Belance uz dodatak malo soli izmiksati u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer i i žumanca. Brašno pomešati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smesi mešajući mikserom na najslabijoj brzini. Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti. Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti smesu i peći u već zagriejanu rernu na 160-170 stepeni oko 40 minuta. Pustite da se potpuno ohladi, pa presecite na pola koristeći običan konac za šivenje.
Za fil:
• 16 žumanaca
• 200 g šećera
• 370 g margarina
• 300 g Schogetten bele čokolade
Priprema fila:
Žumanca izmiksati sa šećerom, zatim ih skuvati na pari, neprestano mešajući. Ostaviti fil da se ohladi. Umutiti margarin i dodati u fil. Dodati Schogetten belu čokoladu koju smo prethodno istopili na pari i malo rashladili.
Za čokoladnu glazuru:
• 200 gr Schogetten mlečne čokolade
Priprema glazure:
Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici čokoladu. Ukoliko želite, možete napraviti glazuru u kombinaciji čokolade i slatke pavlake. Napomena: glazuru pripremati tek na kraju.
Namažite biskvit filom, pa preko stavite drugi biskvit. Izrežite u pravougaonike, pa prelijte topljenom čokoladom. Na svaki pravougaonik poređajte omiljeno voće. Prijatno!