POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Bogati čoko-biskvit sa voćem

Bogati čoko-biskvit sa voćem

Tako kremast i sočan, ovaj bogati biskvit ima veliku prednost u tome što ga možete kombinovati sa voćem po želji. Evo kako da ga napravite:

Za biskvit:

•    8 jaja - odvojiti belanca od žumanaca
•    na vrh noža soli
•    200 grama šećera
•    180 grama oštrog brašna
•    2-3 velike kašike kakaa
•    2 velike kašike ulja
•    2 velike kašike tople vode
•    na vrh noža praška za pecivo

Priprema biskvita:

Belance uz dodatak malo soli izmiksati u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer i i žumanca. Brašno pomešati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smesi mešajući mikserom na najslabijoj brzini. Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti. Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti smesu i peći u već zagriejanu rernu na 160-170 stepeni oko 40 minuta. Pustite da se potpuno ohladi, pa presecite na pola koristeći običan konac za šivenje.

 

Za fil:

•    16 žumanaca
•    200 g šećera
•    370 g margarina
•    300 g Schogetten bele čokolade

Priprema fila:

Žumanca izmiksati sa šećerom, zatim ih skuvati na pari, neprestano mešajući. Ostaviti fil da se ohladi. Umutiti margarin i dodati u fil. Dodati Schogetten belu čokoladu koju smo prethodno istopili na pari i malo rashladili.

Za čokoladnu glazuru:

•    200 gr Schogetten mlečne čokolade

Priprema glazure:

Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici čokoladu. Ukoliko želite, možete napraviti glazuru u kombinaciji čokolade i slatke pavlake. Napomena: glazuru pripremati tek na kraju.

Namažite biskvit filom, pa preko stavite drugi biskvit. Izrežite u pravougaonike, pa prelijte topljenom čokoladom. Na svaki pravougaonik poređajte omiljeno voće. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.