Brza keks torta sa jogurtom i višnjama
Višnje su uvek nenadmašne stanovnice slatkiša jer svojim kiselo-slatkim ukusom daju upečatljivost svakom kolaču i torti. Budite maštoviti i smeli i kombinujte ih sa laganim ukusom jagoda i jogurta i dobićete pravi mali tropski raj na tanjiru.
Sastojci:
700 g keksa u komadima
300 g mlevenog keksa
1l jogurta
200 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu sa vanilom
1 kesica vanillin šećera
100 g Schogetten čokolade jagoda - jogurt
350 g višanja
šlag po želji
Priprema:
Keks izlomite na krupnije komade, dodajte mleveni keks, vanillin šećer i šećer u prahu, pa sve sastojke fino promešajte. Potom smesu prelijte jogurtom i dobro promešajte da se sve sjedini.
Polovinu smese izručite u kalup srednje veličine i izravnajte. Preko smese od keksa i jogurta nožem narendajte čokoladu. U drugu polovinu smese dodajte očišćene i oceđene višnje, promešajte, pa je prelijte preko narendane čokolade. Ostavite da se stegne u frižideru oko pola sata pre služenja. Ukrasite šlagom po želji.