Brzi čoko kolač sa pistaćima
Probajte nešto sasvim drugačije sa kombinacijom pistaća i Frankonia mlečne čokolade - nećete se moći zaustaviti na samo jednom komadu!
Potrebno vam je:
• 140g oljuštenih pistaća
• 200g Frankonia mlečne čokolade koja umesto saharoze sadrži fruktozu (poruči OVDE)
• 200g Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
• 200g omekšalog maslaca
• 3 jaja
• 200g brašna
• 100 ml mleka
• 150ml kisele pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite manji pleh za pečenje. Ubacite 125g pistaća, 75g Frankonia čokolade i oko pola šećera u seckalicu dok se ne usitne.
Zatim sipajte u činiju sa preostalim šećerom, maslacem, jajima, brašnom i mlekom, uz prstohvat soli i umutite.
Sipajte u pleh i pecite 35-45 minuta dok čačkalica koju zabodete u kolač ne izađe čista. Zatim ohladite.
Otopite ostatak Frankonia čokolade, umešajte kiselu pavlaku i ujednačite.
Pečeni kolač podelite na pola. Zatim polovinu namažite smesom od čokolade i pavlake, pa preklopite drugim delom kolača.
Nanesite ostatak kreme preko kolača, pa odozgo nanesite ostatak grubo naseckanih pistaća. Prijatno!