POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Brzi čokoladni kolač sa makom

Brzi čokoladni kolač sa makom

Dragi hedonisti, čokolada i mak su “must have” za prvi dan februara.

Sastojci:

Za testo:

2 čaše mleka

2 čaše Azucar Demero smeđeg šećera

1 čaša Carapelli ekstra devičanskog ulja

3 čaše brašna

1 kesica vanilin šećera

1 kesica praška za pecivo

200 g maka za kolače

Za preliv:

100 g Schogetten tamne čokolade

3 kašike mleka

10 g maslaca

Priprema:

U dubljoj posudi izmešati sve suve sastojke za testo – smeđi šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i mak. Zatim dodati mleko i ulje, pa sve promešati velikom kašikom ili varjačom, da se lepo sjedini.

Dublju tepsiju premazati uljem i posuti brašnom, pa sipati smesu za kolač. Peći oko 30 minuta na 180 stepeni C.

U šerpicu sipati tri kašike mleka, pa staviti na šporet i kad provri dodati tamnu čokoladu. Kad se sve lepo rastopi, na laganoj temperaturi, skloniti sa šporeta i umešati 10 g maslaca. Preliti preko kolača.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.