Brzi čokoladni kolač sa makom
Dragi hedonisti, čokolada i mak su “must have” za prvi dan februara.
Sastojci:
Za testo:
2 čaše mleka
2 čaše Azucar Demero smeđeg šećera
1 čaša Carapelli ekstra devičanskog ulja
3 čaše brašna
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
200 g maka za kolače
Za preliv:
100 g Schogetten tamne čokolade
3 kašike mleka
10 g maslaca
Priprema:
U dubljoj posudi izmešati sve suve sastojke za testo – smeđi šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i mak. Zatim dodati mleko i ulje, pa sve promešati velikom kašikom ili varjačom, da se lepo sjedini.
Dublju tepsiju premazati uljem i posuti brašnom, pa sipati smesu za kolač. Peći oko 30 minuta na 180 stepeni C.
U šerpicu sipati tri kašike mleka, pa staviti na šporet i kad provri dodati tamnu čokoladu. Kad se sve lepo rastopi, na laganoj temperaturi, skloniti sa šporeta i umešati 10 g maslaca. Preliti preko kolača.