Brzi čokoladni užitak
Ovaj kolač predstavlja pravu prečicu do uživanja. Za tren oka spreman, neka bude vaš kec iz rukava da usrećite nekoga.
Recept za 8 osoba
Vreme pripreme: 35 min
Sastojci:
Za keks:
- 220 g Azucar Demerara smeđeg šećera
- 100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 25 g kakaa
- 3 jogurta
- 270 g brašna
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 170 g Schogetten tamne čokolade
- 100 g Azucar Demerara smeđeg šećera
- 150 g maslaca
- 120 ml mleka
Priprema:
Keks - Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom. Posebno umutite jogurt, smeđi šećer, ekstra devičansko maslinovo ulje i kakao. Dodajte brašno i nastavite da mutite. Pleh za pečenje obložite papirom. Dobijenu smesu sipajte na pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200°C, oko 20 minuta. Keks nakon pečenja ostavite da se ohladi.
Fil - Maslac rastopite na pari i sklonite ga sa vatre. U maslac dodajte komadiće tamne čokolade, smeđi šećer i mleko. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom filom i ostavite u frižideru pre služenja.