Cheesecake od čokolade i lešnika
Pripremite ovaj kolač i uživajte u bogatoj hrskavoj podlozi od lešnika koju na najlepši način upotpunjuje kremasto punjenje od sira i čokolade.
Sastojci:
Za podlogu:
100 g usitnjenog keksa
100 g usitnjenih lešnika
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
40 g maslaca
malo ekstrakta vanile
Za fil:
400 ml slatke pavlake
170 g Schogetten tamne čokolade
400 g krem sira
180 g Azucar Demmera šećera
2 jaja
I još:
kakao u prahu
lešnici
Priprema:
Podlogu pripremite tako da kekse i lešnike ubacite u blender i usitnite ih. Dodajte im potom smeđi šećer.
Ubacite i otopljeni puter i malo ekstrakta vanile pa kratko blendajte dok ne dobijete masu koju možete utisnuti u dno kalupa. Ubacite u rernu na 180 stepeni i pecite 5 do 8 minuta.
Slatku pavlaku stavite u posudu pa ga zagrejte taman do ključanja. U posudi stavite čokoladu, dodajte slatku pavllaku pa pustite da se čokolada rastopi. Promešajte pa pustite da se ohladi.
Mikserom izmiksajte krem sir te postepeno dodajte šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, pomešajte pa dodajte čokoladu. Dobijenu smesu prebacite na podlogu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Izvadite i dobro ohladite kolač, a zatim ga poslužite posipanog kakaom u prahu i naseckanim pečenim lešnicima.