Čizkejk od bundeve
Ako ste ljubitelj bundeve i jesenjih ukusa, onda morate probati ovaj fini čizkejk od bundeve.
Sastojci:
Za koru:
100 g keksa
40 g putera
prstohvat soli
Za fil:
300 g krem sira
2 jaja
100 g pirea od bundeve
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera (poručite ga OVDE)
Za dekoraciju
slatka pavlaka
Azucar Demero smeđi šećer u prahu
Priprema:
Sameljite keks, pomešajte ga sa istopljenim puterom i prstohvatom soli, pa smesu utisnite na dno kalupa i pecite u zagrejanoj rerni na 160°, oko 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
Umutite sve sastojke sa fil, sipajte ga preko ispečene i ohlađene kore od keksa i pecite u zagrejanoj rerni na 160°, sat i 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na nekoliko sati ili preko cele noći.
Umutite slatku pavlaku sa smeđim šećerom u prahu u čvrst šlag i služite uz svako parče čizkejka.