POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čizkejk od maka sa višnjama i badem kremom

Čizkejk od maka sa višnjama i badem kremom

 

Sastojci za kalup prečnika 26 cm, za 16 porcija:


Obratite pažnju: kolač mora da se peče 60 minuta.

  • 4 jaja
  • 100 g urmi bez koštice
  • 100 g hladnog putera i puter za kalup
  • 200 g brašna od celog zrna i brašno za rad
  • 130 g šećera u prahu za posipanje
  • 1 pomorandža
  • 500 g kvark sira sa 20% masnoće (to može biti zamenski bilo koji neslani i kremasti sir )
  • 200 g svežeg sira
  • 200 g mlevenog maka
  • 30 g krupnog pšeničnog griza
  • 400 višanja iz tegle
  • 150 g šlaga


Priprema:

 

Odvojiti belance i žumance od jednog jajeta.  Za podlogu sitno iseckati urme. Puter iseći na kocke i umesiti zajedno sa brašnom, urmama, 30 g šecera u prahu, 1 kašikom hladne vode i jednim žumancetom. Testo ostaviti 30 minuta na hladnom mestu. Belance tadođe staviti u frižider.

Kalup namazati puterom. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati na veličinu kalupa i staviti ga u kalup. Rernu prethodno zagrejati na 180 stepeni.
Pomorandžu oprati vrućom vodom i obrisati. Koru sitno narendati i sok iscediti. Odvojiti žumance od belanca od preostala 3 jajeta. Dobro izmešati kvark, sveži sir, mak, koru od pomorandže, 4 kašike soka od pomorandže, 3 žumanca i griz. Čvrsto umutiti mikserom 4 belanca sa 100 g šećera u prahu. Dodati sneg od belanaca u masu od kvarka.

Masu od kvarka staviti na podlogu kolača i odgore rasporediti višnje. Peći u zagrejanoj rerni 60 minuta. Šlag umutiti mikserom. Kolač po želji posipati sa šećerom u prahu.

Vreme za pripremu/izradu : 80 minuta

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.