Čoko-kapkejk sa pomorandžom
Ovi fini čokoladni kolačići su, ujedno, mekani, sočni i hrskavi i predstavljaju univerzalan recept koji sigurno niste probali. Uverite se i sami!
Potrebno je:
Za koru:
• 140g brašna
• 140 g Azucar Demero smeđeg šećera
• 11/2 kašičice praška za pecivo
• 30g kakaa
• 100g maslaca
• 120ml mleka
• 1 jaje
• 1 kašičica ekstrakta vanile
• 3 pomorandže
• 1 šaka čoko-čipsa ili usitnjene Schogetten čokolade
Za glazuru:
• 300g šećera
• 40g maslaca
• 30g kakaa
• 10ml punomasnog mleka
• Sok od pomorandže (isceđen iz dve pomorandže)
• Mrvice od pomorandže
Priprema:
Stavite suve sastojke u činiju za mešanje: brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao i maslac. Pomešajte sve dok se dobro ne ujednači.
Izmerite mleko, jaje i vanilu u činiju i dobro umutite. Posipajte brašnom i mešajte, sve dok ne dobijete glatko testo. Iscedite dve narandže i sok sipajte u ovu smesu. Ubacite šaku čokoladnog čipsa ili mrvljene Schogetten čokolade i miksajte nekoliko sekundi.
Sipajte smesu ravnomerno u 12 činija za cupcake i pecite na 170 ° C 20 minuta, dok ne postane tako da se prilikom dodira vraća u početno stanje.
Ostavite da se ohlade, a u međuvremenu napravite glazuru mešanjem šećera, maslaca, kakaa, mleka i soka nekoliko minuta dok postane lagano i pahuljasto.
Pomoću šprica za kolače nanesite ovu smesu na pečeni cupcake, i ukrasite preostalim kriškama pomorandže.