POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čoko-kapkejk sa pomorandžom

Čoko-kapkejk sa pomorandžom

Ovi fini čokoladni kolačići su, ujedno, mekani, sočni i hrskavi i predstavljaju univerzalan recept koji sigurno niste probali. Uverite se i sami!

Potrebno je:

Za koru:

•    140g brašna
•    140 g Azucar Demero smeđeg šećera 
•    11/2 kašičice praška za pecivo
•    30g kakaa
•    100g maslaca
•    120ml mleka
•    1 jaje
•    1 kašičica ekstrakta vanile
•    3 pomorandže
•    1 šaka čoko-čipsa ili usitnjene Schogetten čokolade

Za glazuru:

•    300g šećera
•    40g maslaca 
•    30g kakaa
•    10ml punomasnog mleka
•    Sok od pomorandže (isceđen iz dve pomorandže)
•    Mrvice od pomorandže

Priprema:

Stavite suve sastojke u činiju za mešanje: brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao i maslac. Pomešajte sve dok se dobro ne ujednači. 
Izmerite mleko, jaje i vanilu u činiju i dobro umutite. Posipajte brašnom i mešajte, sve dok ne dobijete glatko testo. Iscedite dve narandže i sok sipajte u ovu smesu. Ubacite šaku čokoladnog čipsa ili mrvljene Schogetten čokolade i miksajte nekoliko sekundi. 
Sipajte smesu ravnomerno u 12 činija za cupcake i pecite na 170 ° C 20 minuta, dok ne postane tako da se prilikom dodira vraća u početno stanje.
Ostavite da se ohlade, a u međuvremenu napravite glazuru mešanjem šećera, maslaca, kakaa, mleka i soka nekoliko minuta dok postane lagano i pahuljasto.
Pomoću šprica za kolače nanesite ovu smesu na pečeni cupcake, i ukrasite preostalim kriškama pomorandže.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.