Čoko-kremasti biskvit
Ovaj veoma jednostavan kolač nimalo ne gubi na ukusu zbog lakog načina pripreme. Naprotiv! Spremiće ga i najmanje spretna domaćica, a ukus i sočna tekstura će vas oduševiti!
Potrebno je:
Biskvit
● 4 jaja
● 100 gr šećera+20gr za dekoraciju
● 200 gr putera
● 100 gr Schogetten tamne čokolade
● 4 kašike brašna
● 1 prašak za pecivo
Krema
● 0,5 l slatke pavlake
● 200 gr Schogetten tamne čokolade
● 1 kašičica šećera
Priprema:
Umutite mikserom žumanca sa 100g šećera i dodajte puter koji ste prethodno umutili sa 100g istopljene Schogetten tamne čokolade. Kada sjedinite te sastojke, dodajte brašno i prašak za pecivo, a na kraju varjačom lagano umešajte ulupano belance.
Pleh za pečenje podmažite, sipajte masu i pecite kolač oko 20-25 minuta na 180°C.
Za to vreme kašičicu šećera, slatku pavlaku i 200g Schogetten čokolade zagrevajte dok se sve ne istopi. Ovu kremu kada se prohladi i bude topla izlijte preko pečenog i ohlađenog kolača dok je mlak, a zatim ga ostavite nekoliko sati u frižideru kako bi se gornji fil stegnuo.
Ukrasite preostalim šećerom kako biste dobili još slađu i hrskavu teksturu. Prijatno!