Čoko Macarons
Ova poslastica je postala planetarno popularna u zadnjih nekoliko meseci. Vrlo je ukusna i hrskava, i idelano se slaže uz bilo koji napitak. Još ukoliko im je sastojak vrhunska čokolada i bademi, izvrsna poslastica je sigurna. Isprobajte sami:
Potrebno Vam je:
• 50г usitnjene Schogetten crne čokolade
• 125gr šećera u prahu
• 1 kašika kakaa
• 100г mlevenih badema
• 2 belanca
• 2 kašičice toplog, obranog mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 ° C. Spremite veliki pleh sa papirom za pečenje.
Sipajte šećer i kakao u posudu, a zatim umešajte mlevene bademe. Umutite belanca dok ne postanu kruta, a zatim ih dodajte u mešavinu šećera, kakaa i badema..
U pleh sipajte po malo smese, oko 3 cm u promeru, ostavljajući malo prostora između svakog. Zagladite površinu mokrim prstom, a zatim ostavite 15-ak minuta da se osuši. Pecite 15-20 minuta dok macaroons ne postanu tvrdi na dodir i dok se lako ne uklanjaju sa papira za pečenje. Ohladite ih na papiru, a zatim odvojite od papira.
Za fil lagano otopite čokoladu na pari. Umešajte zatim u toplo mleko i mešajte dok ne postane kompaktna, glatka masa. Ostavite da se ohladi i malo zgusnue, a zatim premazujte macaroons i pravite male sendviče. Prijatno!