Čoko-sendvič sladoled
Ovi sendviči su sjajna kombinacija čokoladnog ukusa i omiljenog sladoleda! Ako želite da isprobate nešto novo, neodoljivo ukusno i slatko, evo šta vam je potrebno:
• 8 kašika (pola šoljice) neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
• 3/4 šoljice šećera
• 1/2 šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
• 1 kašičica ekstrakta vanile
• 1 šoljica brašna
• 3/4 šoljice kakaa
• 1/2 kašičice sode bikarbone
• 1/4 kašičice soli
• 1/4 šoljice mleka
• Sladoled po želji
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte maslac, šećere i vanilu dok ne dobijete svetlu, paperjastu smesu, oko 2 minuta. U međuvremenu, u posebnoj posudi umutite zajedno brašno, kakao, sodu i so.
Pomešajte suve sastojke u maslac smesu i mešajte dok se ne ujednači. Sipajte mleko i mešajte dok se ne sjedini.
Prebacite dobijeno testo na čistu radnu površinu i olikujte dva valjka. Zamotajte čvrsto plastičnom folijom i stavite u frižider na najmanje 1 sat.
Nakon toga, zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte čokoladne valjkove na diskove i poređajte ih na pleh za pečenje koji ste prethodno podmazali.
Pecite 8 minuta. Naravno, ako su diskovi deblji, trebaće više vremena da se ispeku. Izvadite ih potom i pustite da se potpuno ohlade.
Vadite kugle omiljenog sladoleda i njime filujte kolačiće, tako da ih preklopite drugim. Sa strane obrišite višak i odmah ih ređajte u frižider.
Ove sendviče možete jesti uz omiljeni napitak, a diskove koristiti i kao podlogu za cheesecake ili druge vrste poslastica. Prijatno!
Photo by Tim Martin