Čokolada sa pistaćima i višnjama za dijabetičare
Ova poslastica je idealna za sobe obolele od dijabetesa, kao i za one koji vode računa o svom zdravlju i vitkom stasu, a svojim ukusom neće razočarati ni ostale ljubitelje slatkiša.
Potrebno Vam je:
• 680g sitno naseckane Frankonia Nugat čokolade
• 3/4 šoljice naseckanih pečenih pistaća
• 3/4 šoljice sušenih višanja
• 1 kašičica izrendane korice narandže
Priprema:
Na pleh stavite papir za pečenje. U velikoj činiji pomešajte pistaće i višnje. Smesu podelite na dva dela i u jedan deo dodajte koricu od narandže.
U jedan lonac srednje veličine stavite vodu da se greje na jakoj vatri. U drugi lonac stavite 510g Frankonia čokolade. Kada voda u loncu proključa, smanjite vatru, te na pari rastopite čokoladu često mešajući.
Sklonite lonac sa pare, pa dodajte preostali deo čokolade i mešajte dok se ne rastopi i dok smesa ne postane kompaktna i glatka.
Dodajte smesu s pistaćima i narandžinom koricom, dobro promešajte. Smesu pažljivo izlijte u pleh. Ravnomerno pospite preostalim delom smese pistaća i višanja i prstima lagano utisnite u čokoladu. Stavite u frižider, nepokriveno, na 20 minuta.
Izvadite kolač, lim za pečenje preokrenite, sklonite foliju, narežite i poslužite. Prijatno!