Čokoladna pasta sa crnom ribizlom
Neobičnog ukusa i veoma dekorativna, ova slatka pasta je pravi izbor za nedeljni dezert koji ćete podeliti sa svojim najdražima.
Potrebno je:
• 25g kakaa
• 75g brašna
• 1 jaje
• 125g zaleđene crne ribizle
• 2,5 cm korena đumbira, oguljenog i vrlo sitno iseckanog
• 15ml meda - dodati još ako želite slađe
• 15ml suvog rose vina
• Malo seckane mente
• Narendana Frankonia Nougat čoklada
Priprema:
U činiji pomešajte kakao, brašno i jaje dok se ne formira testo. Mesite pet minuta. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta. Nakon toga, razvijte testo i iseckajte ga na tračice. Stavite lonac vode da provri.
U šerpi lagano zagrevajte crne ribizle, đumbir, med i vino. Kuvajte 5 minuta. Za to vreme tračice testa kuvajte u kipućoj vodi 3 minuta. Ocedite testeninu i dodajte je u kuvani umak. Sipajte u činiju i ukrasite mentom i rendanom Frankonia Nougat čokoladom. Prijatno!