POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna pasta sa crnom ribizlom

Čokoladna pasta sa crnom ribizlom

Neobičnog ukusa i veoma dekorativna, ova slatka pasta je pravi izbor za nedeljni dezert koji ćete podeliti sa svojim najdražima.

Potrebno je:

•    25g kakaa
•    75g brašna
•    1 jaje
•    125g zaleđene crne ribizle
•    2,5 cm korena đumbira, oguljenog i vrlo sitno iseckanog
•    15ml meda - dodati još ako želite slađe
•    15ml suvog rose vina
•    Malo seckane mente
•    Narendana Frankonia Nougat čoklada

Priprema:

U činiji pomešajte kakao, brašno i jaje dok se ne formira testo. Mesite pet minuta. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta. Nakon toga, razvijte testo i iseckajte ga na tračice. Stavite lonac vode da provri.

U šerpi lagano zagrevajte crne ribizle, đumbir, med i vino. Kuvajte 5 minuta. Za to vreme tračice testa kuvajte u kipućoj vodi 3 minuta. Ocedite testeninu i dodajte je u kuvani umak. Sipajte u činiju i ukrasite mentom i rendanom Frankonia Nougat čokoladom. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.