Čokoladna pasta
Svi smo imali prilike da se sretnemo sa različitim pastama i neobičnim sosevima. Ovakvu možda još niste probali.
Sastojci:
1/2 kg brašna za kolače
100 g kakao praha
prstohvat soli
3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera u prahu
4 žumanca
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
150 ml vode
Priprema:
Mikserom izmešajte brašno, kakao prah, žumanca i so. Postupno dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje, pa vodu i smeđi šećer dok ne dobijete glatku smesu. Pospite brašno na čistu radnu površinu. Testo razmaknite na tu površinu i oblikujte ga u kuglu, te mesite oko 5 minuta. Pokrijte testo plastičnom folijom i stavite ga u frižider na oko 30 minuta.
Izvadite testo iz frižidera i podelite ga u četiri komada, i svaki komad istanjite. Secite komade paste na trakice širine 1 cm, a dužine do 20 cm. Kada sve završite, zagrejte šerpu sa vodom, stavite malo ulja i soli i sačekajte da voda provri. Ubacite testeninu u ključalu vodu i kuvajte 8-10 minuta.
Kada se pasta ohladi, servirajte je i prelijete po želji šlagom i slatkom.