POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna pita na grčki način

Čokoladna pita na grčki način

Unesite čari mediteranskih poslastica u vaš dom.

Sastojci:

Za kolač:

8 jaja

200 g Azucar Demero smeđeg šećera

2,5 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

100 g brašna

180 g griza

80 g kakao praha

2 kašičice praška za pecivo

1 vanilin šećer

po želji ribana korica od pola narandže

Za sirup:

5 dl vode

400 g Azucar Demero smeđeg šećera

2 kašike kakao praha

100 g Schogetten tamne čokolade

Za glazuru ganache:

200 g Schogetten tamne čokolade

200 ml slatke pavlake

Priprema:

Pripremite prvo sirup jer je potrebno da se ohladi. Vodu, smeđi šećer i kakao kuvajte oko tri minuta od početka ključanja. Šećer se mora potpuno istopiti, tako da smesu na početku mešajte. Sklonite sa vatre, dodajte kockice čokolade i izmešajte da se čokolada otopi. Ostavite da prohladi do sobne temperature. Ohlađen sirup procedite kroz cediljku.

Dublji pleh za pečenje blago nauljite i pospite brašnom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosejte, dodajte griz pa promešajte. Jaja, smeđi šećer i vanilin šećer mutite dok ne postane penasta i kremasta smesa. Dodajte ulje i promešajte. Postepeno dodajte suve sastojke, lagano ručno mešajući.

Dobićete gušću smesu. Izlijte u pleh i pecite oko 35 minuta. Pečeni kolač izbockajte nožem na nekoliko mesta i odmah prelijte ohlađenim sirupom. Kolač će skoro odmah upiti sav sirup. Ostavite da se potpuno ohladi i da kora upije svu tečnost.

Za glazuru na blagoj vatri lagano zagrejte slatku pavlaku i čokoladu, izmešajte da se dobije fina glatka i sjajna glazura i prelijte preko ohlađenog kolača. Ostavite kolač nekoliko sati, najbolje preko noći u frižideru, da se glazura stegne, a kolač potpuno omekša i da se ukusi sjedine.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.