Čokoladna salama
Sastojci:
- 200 gr. Schogetten tamne čokolade,
- 150 gr.butera,
- 350 gr. krupno izmrvljenog keksa,
- 50 ml kafe,
- 1 kesica vanilin šećera,
- sok od 2 sveže pomorandže,
- 1 kašika šećera.
Priprema:
U šerpi rastopite na tihoj vatri čokoladu i buter. Dodajte spremljenu kafu i vanilin šećer u čokoladu. Keks izmrvite, stavite u veću posudu i dodajte istopljenu čokoladu. Iscedite dve pomorandže i dodajte preko keksa kao i kašiku šećera. Mikserom malo povežite masu.
Na aluminijumskoj foliji formirajte rolat pre;nika oko 6 cm. Rukama ga fino izoblikujte i pomoću folije fino urolajte. Skroz ga obložite jos jednim parčetom folije da bude dobro povezan. Stavite u frižider na najmanje sat vremena da se stegne.
Nakon 2h isecite na komade i poslužite uz kafu. Prijatno!