POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna šampita

Čokoladna šampita

Retko ko može odoleti mekanoj, sočnoj i ukusnoj teksturi domaćih šampita. Predlažemo Vam odličan recept sa čokoladnim prelivom, a ukoliko niste raspoloženi da sami pripremate ovaj slatkiš, onda su za Vas rešenje Grabower Kusse-šampite vrhunskog, nemačkog kvaliteta, sveže i ukusne kao mamine… Za one koji bi da se  sami oprobaju u kuhinji, evo recepta:

Potrebno je za fil: 


•    100 g Schogetten čokolade sa ukusom po izboru
•    3 kašike Carapelli maslinovog ulja,
•    6 belanaca, 
•    500 g šećera, 
•    1 dl vode, 
•    sok od 1/2 limuna, 
•    1 vanilin-šećer, 

Potrebno je za koru: 


•    6 žumanaca, 
•    6 kašika šećera, 
•    6 kašika brašna, 
•    1 prašak za pecivo, 
•    6 kašika mlake vode.

Priprema:

Žumanca odvojite od belanaca i umutite ih dobro sa šećerom. Zatim dodajte mlaku vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmiksajte masu i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta. U šerpu stavite šećer i vodu i ostavite da provri. Kada provri, dodajte sok od limuna i ostavite na tihoj vatri da vri oko deset minuta. U međuvremenu umutite šne od belanaca, dodajte vanilin-šećer i lagano u to sipajte vreo sirup, neprestano muteći. Kada ste sav sirup sipali, mutite još desetak minuta. Nanesite šne na koru i ravnomerno razmažite. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni jedan minut. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem. Nanesite glazuru na vruća belanca i ostavite da se dobro ohladi. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.