Čokoladna srca
Neka se ponovo zaljubi u vas...
Sastojci:
250 g brašna
200 g Azucar Demero smeđeg šećera
300 ml mineralne vode
2 kašike kakaa
1 mala kesica cimeta
1 mala kesica sode bikarbone
1 mala teglica pekmeza od šljiva
Preliv:
100 g Schogetten tamne čokolade
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Varjačom umutite vodu i smeđi šećer pa dodajte brašno pomešano sa cimetom, sodom bikarbonom i kakaom. Izmiksajte kratko mikserom i dodajte 3 kašike pekmeza od šljiva.
Pleh obložite papirom za pečenje pa sipajte jednu polovinu testa. Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pet minuta. Izvadite iz rerne i premažite pekmezom od šljiva tanak sloj pa prelijte ostatkom testa. Vratite nazad da se peče do kraja, dok se lepo ne ispeče.
Ostavite da se ohladi, a za to vreme istopite čokoladu sa maslinovim uljem. Kalupom u obliku srca vadite kolače pa ih umačite u čokoladu. Ostaviti da se čokolada stegne. Ukrasite po želji ukrasnim perlicama.