Čokoladna štrudla
Kada se pomene ova poslastica, nema osobe koja se ne vrati u neka stara vremena i detinjstvo. Napravite ovaj desert najmilijima i stvarajte im neke nove uspomene.
Sastojci:
300 ml mleka
200 ml vode
1 jaje
1 pakovanje kvasca
3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
1 kašičica soli
5 kašika Carapelli ekstra devičanskog ulja
1 rendana kora limuna
1 kg brašna
Za fil:
200 g Schogetten tamne čokolade
4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 kašike vode
želji šećer u prahu (po želji za dekoraciju)
Priprema:
Pomešajte mlako mleko, vodu, šećer, izmrvite kvasac i dodajte nekoliko kašika brašna. Promešajte i ostavite per minuta. U drugu posudu stavite jaje, so, ekstra devičansko maslinovo ulje, sipajte nadošli kvasac, rendanu koru limuna, polovinu pripremljenog brašna i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite na toplom da se udvostruči. Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.
Nadošlo testo podelite da dve lopte. Svaku loptu razvijte oklagijom u krug na 2-3 mm i premažite sa polovinom otopljene čokolade. Umotajte rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Postupak ponovite i sa drugom korom. Ostavite štrudle 10 minuta da miruju pa ih premažite sa hladnom vodom.
Pecite ih na 200 C oko 20 minuta. Ohladite i secite štrudlu po želji. Pospite šećerom u prahu.