POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna štrudla

Čokoladna štrudla

Kada se pomene ova poslastica, nema osobe koja se ne vrati u neka stara vremena i detinjstvo. Napravite ovaj desert najmilijima i stvarajte im neke nove uspomene.

Sastojci:

300 ml mleka

200 ml vode

1 jaje

1 pakovanje kvasca

3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

1 kašičica soli

5 kašika Carapelli ekstra devičanskog ulja

1 rendana kora limuna

1 kg brašna

 

Za fil:

200 g Schogetten tamne čokolade

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

4 kašike vode

želji šećer u prahu (po želji za dekoraciju)

 

Priprema:

Pomešajte mlako mleko, vodu, šećer, izmrvite kvasac i dodajte nekoliko kašika brašna. Promešajte i ostavite per minuta. U drugu posudu stavite jaje, so, ekstra devičansko maslinovo ulje, sipajte nadošli kvasac, rendanu koru limuna, polovinu pripremljenog brašna i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite na toplom da se udvostruči. Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.

Nadošlo testo podelite da dve lopte. Svaku loptu razvijte oklagijom u krug na 2-3 mm i premažite sa polovinom otopljene čokolade. Umotajte rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Postupak ponovite i sa drugom korom. Ostavite štrudle 10 minuta da miruju pa ih premažite sa hladnom vodom.

Pecite ih na 200 C oko 20 minuta. Ohladite i secite štrudlu po želji. Pospite šećerom u prahu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.