Čokoladna torta
Iako je Nova godina prošla, i danas je lep dan za ovakvu tortu, a možete je pripremiti I za predstojeći pravoslavni Božić.
Sastojci:
6 jaja
150 g brašna
150 g Azucar Demera smeđeg šećera
100 g butera
300 g Schogetten mlečne čokolade
5 dl slatke pavlke
3 kesice krem fiksa
čokoladne mrvice
šećer u prahu
krupno sečeni bademi
Priprema:
Zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte kockice čokolade i mešajte dok se čokolada ne otopi. Smesu stavite u fižider i rashladite.
Umutite čvrst sneg od belanaca, a posebno penasto umutite žumanca sa šećerom i buterom. U ovu smesu pažljivo umešajte sneg od belanaca. Po malo dodajte prosejano brašno.
Dobijenu smesu izručite u nauljen i pobrašnjen pleh. Pecite u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 30 minuta. Izvadite, pa koru ohladite i isecite na tri jednake manje kore. Ohlađenoj pavlaci dodajte krem fiks i ulupajte šlag.
Premažite kore, a zatim premažite tortu odozgo i sa strane. Tortu sa strane pospite grubo iseckanim bademima a odozgo ukrasite čokoladnim mrvicama i šećerom u prahu.