POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna uskršnja jaja

Čokoladna uskršnja jaja

Evo slatkog i jednostavnog načina da obradujete svoje ukućane slatkišem za Uskrs. U pitanju je recept za čokoladna jaja sa tri vrste punjenja!

Čokoladna jaja pravite na sledeći način:

Potrebno je:
Podmazani kalupi za čokoladna jaja (možete iskoristiti i plastična jaja koja ćete preseći po dužini i iskoristiti ih kao kalupe)

200 gr čokolade za kuvanje

200 gr Schogetten mlečne čokolade

 

Priprema:

Otopite čokoaldu na pari, ili u mikrotalasnoj pećnici, a zatim je pomoću četkice nanesite na kalupe, pa vratite u frižider da se stegne. Ponovite postupak dva, tri puta da dobijete deblji sloj čokolade. Zatim odvojte čokoladu od kalupa i punite ih smesom, pa spajajte dva dela koristeći malo rastopljene čokolade. 

Punjenje 1

Napomena: Ova čokoladna jaja se ne spajaju, već serviraju samo polovine.

Potrebno je:

2 pakovanja čokoladnog musa

Izmrvljeni keks

Priprema:

Umutite mus dok ne postane glatka smesa. Napunite polovine čokoladnih jaja i ukrasite izmrvljenim keksom.

Punjenje 2

Za belance je potrebno:

150g krem sira 

30g šećera u prahu

1/2 kašičice soka od limuna

1/2 kašičice ekstrakta vanile

125 ml slatke pavlake

Za žumanca:

2 kašičice sveže isceđene pomorandže

1 kašičica džema od kajsije

15 gr neslanog maslaca

Priprema

Zagrejte nož pod toplom vodom, pa pažljivo uklonite vrhove čokoladnh jaja. 
Sipajte krem sir, šećer, limunov sok i vanilu u veliku činiju i umutite dok ne dobijete pahuljastu smesu, oko 3-4 minuta. Lagano pomešajte sa slatkom pavlakom dok ne ujednačite smesu. Pažljivo kašičicom sipajte smesu u pripremljene čokoladne školjke. Ohladite jaja najmanje 30 minuta.
Pomešajte sastojke za žumanca i lagano zagrevajte na niskoj temperaturi dok se maslac ne rastopi, a smesa postane glatka. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Koristeći malu kašičicu, pažljivo izdubite rupu u sredini svakog vrha jajeta, oko 1 cm duboku i široku. Napunite rupu sa umakom i vratite jaja u frižider. Izvadite jaja iz hladnjaka oko 10 minuta prije posluživanja. 

Punjenje 3

100 gr Schogetten bele čokolade

200 gr mlevenih oraha

200 gr mlevenih lešnika

200 gr mlevenog keksa

200 gr margarina

200 gr šećera

150 ml vode

Priprema:

Prokuvajte šećer sa vodom, kao za sirup, dodajte margarin iseckan na kockice, i sklonite sa šporeta. U smesu dodajte polako mlevene orahe, lešnik i keks, kao i čokoladu koju ste prethodno istopili na pari. Smesu sjedinite i punite čokoladne polovine, pa ih spajajte sa malo istopljene čokolade.
Dekoraciju prepuštamo vama. Možete koristiti istopljenu Schogetten belu čokoladu, ukrasne mrvice, bombonice, boju za kolače… Pustite mašti na volju!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.