Čokoladne karamel pločice
Zbog ovog troslojnog, hrskavog zadovoljstva, zaboraviće na sve probleme.
Sastojci:
125 g putera
100 g Schogetten tamne čokolade
1/4 šolje Azucar Demero smeđeg šećera
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 jaje
1 1/2 šolje brašna
1/4 šolje kakao praha
1/3 šolje karamele
Priprema:
Dva velika pleha obložite papirom za pečenje. Mikserom umutite puter, smeđi šećer i vanilu oko pet minuta ili dok smesa ne postane svetla i vazdušasta. Dodajte jaje i nastavite da mutite. Sipajte brašno i kakao u prahu preko smeše putera i varjačom lagano promešajte. Uklonite četvrtinu testa. Oblikujte oba dela testa (I manji i veći) u disk i umotajte u plastičnu foliju. Stavite u frižider na 15 minuta.
Od velikog dela testa napravite štanglice dužine 4 cm i širine 2 cm. Stavite na pripremljene tacne, ostavljajući prostor sa strane. Pomoću kraja drvene kašike napravite udubljenje 3 cm puta 1 cm u sredini svakog pravougaonika. Napunite svaku štanglicu jednom kašičicom karamele.
Zagrejte rernu na 180 ° C ili 160 ° C sa ventilatorom. Preostalo testo razvaljajte između dva lista papira za pečenje do debljine 5 mm. Pomoću malog oštrog noža isecite na pravougaonike 3 cm puta 5 cm. Premotajte ostatke i ponovite da biste još pravougaonika. Postavite jedan pravougaonik na vrh svake štanglice punjene karamelom. Pritisnite lagano da biste zatvorili. Zamrznite oko 15 minuta, pa pecite 8 do 10 minuta. Prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Otopite tamnu čokoladu pa potom potapajte gornju stranu pločice u čokoladu i nežno otresite višak. Stavite pločicu okrenutu čokoladom nagore na rešetku postavljenu preko pleha obloženog papirom za pečenje. Odložite na pola sata pre služenja,