Čokoladne krofne
Svaka reč je suvišna za ovu poslasticu, za koju nas vezuju najlepša sećanja.
Sastojci:
250 g brašna
30 g Azucar Demera smeđeg šećera
40 g putera
kašika kakaa
kašičica cimeta
malo soli
2 žumanceta
pola kockice kvasca
125 ml mleka
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
200 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Brašno, puter, kakao, cimet, so, žumance i smeđi šećer umutite u jednoj posudi. Izmrvite kvasac pa ga rastvorite u mlakom mleku i dodajte u testo. Umesite i ostavite pola sata da testo nadođe.
Potom testo premesite na brašnjavoj površini i razvucite na debljinu od 1 cm. Izvadite modlom 20 krugova prečnika 7 cm. Na njima napravite u sredini manje rupe.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju i pržite krofne sa obe strane dok ne porumene. Ocedite ih od ulja na kuhinjskom ubrusu. Izlomite čokoladu pa je na pari rastopite i prelijte krofne. Ukrasite ih po želji.