Čokoladne krofne
Nema onog ko može odoleti domaćim, bakinim krofnama. Ali, ako ste strastveni ljubitelj čokolade, sigurno ćete, čak i bakine krofne preliti čokoladnim sirupom ili bar rastopljenom čokoladom. Mi vam donosimo nešto još slađe – recept za potpuno čokoladne krofne!
Potrebno vam je:
Za testo:
• 500g brašna
• 1 kašičica soli
• 1 kašičica šećera
• 3 kašičice suvog kvasca
• 2 kašičice otopljene Schogetten čokolade (poruči OVDE)
• 1 jaje
• 4 kašičice putera
• 250 ml čokoladnog mleka
Za preliv:
• 500 ml mleka
• 3 kašičice rendanog limuna
• 80 grama Schogetten čokolade (poruči OVDE)
Priprema:
Stavite u veću činiju brašno i dodajte suve sastojke. Zagrejte čokoladno mleko, dodajte otopljenu čokoladu, puter i jaje i napravite glatko testo. Pokrijte testo pamučnom krpom i ostavite da naraste. Kada naraste, nežno ga razvucite oklagijom i okruglim kalupom ili šoljama vadite krugove.
Četkom podmažite pleh i stavite krofne. Ostavite da odstoje 10 minuta. Za to vreme skuvajte mleko, šećer, koru od limuna i čokoladu. Zagrejte rernu na 180°C ili 200°C i vrelim prelivom prelijte krofne. Pecite dok krofne ne dobiju ružičastu boju i ne apsorbuju svu tečnost.
Za dekoraciju pustite mašti na volju! Prijatno!