Čokoladne palačinke
Ne plašite se da u klasično testo za palačinke dodate i malo čokolade. Rezultat će vas oduševiti.
Sastojci:
2 jaja
150 g brašna
300 ml mleka
30 g maslaca
40 g Schogetten tamne čokolade
1 kašika kakaa
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
1/4 kašike soli
Priprema:
Tamnu čokoladu pomešajte sa maslacem, a onda ih zajedno otopite na pari. Polako mešajte, kako bi se masa lepo sjedinila.
Jaja umutite sa dve kašike smeđeg šećera i 1/4 kašike soli. Dodajte polovinu brašna pomešanog s kakaom, zatim 100 ml mleka, pa ostatak brašna. Postepeno dodajte brašno i preostalo mleko kako biste na kraju dobili fino testo bez grudvica. Na kraju dodajte i otopljenu čokoladu s maslacem. Prekrijte smesu i ostavite oko 60 minuta na sobnoj temperaturi.
Palačinke potom pecite kao i obično i punite ih po želji.