Čokoladne praline sa višnjama
Sastav:
- 250 gr Schogetten mlečne čokolade
- 250 gr Demero smeđeg šećera
- oko 50 komada višanja (mogu biti sveže ili zamrznute)
- 300 gr putera
- oko 150 gr oraha u jezgru
- 5 kafenih kašičica ruma
- 1 kafena kašičica cimeta
- 5 supenih kašika obične vode
Priprema:
Na tihoj vatri rastopite šećer, u koji ste dodali vodu i rum. Kada se šećer rastopi dodajte margarin, pa blago mešajte dok se ne rastopi. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte cimet i sve dobro izmešajte.
U pripremljen kalup za čokoladne praline ili posudu za led sipajte po malo čokoladne smese, pa staviti po jednu, eventualno dve višnje u svaku pralinu i po koji komadić oraha. Potom stavite preko još jedan sloj čokoladne smese, kako biste zatvorili pralinu.
Ovako pripremljene domaće čokoladne praline stavite u frižider da se dobro stegnu, a zatim izvadite iz kalupa i po želji ih dekorišite belom ili crnom čokoladom. Prijatno!